De Leestafel
 
03 september 2006

Wat lezen de heren van Al Qaeda?


De leden van Al-Qaeda die zo regelmatig hun massa moorden aanprijzen middels hun video boodschappen lijken toch meer te lezen dan hun Koranische teksten. Het lijkt er zelfs op dat ze zo af en toe ook boeken van Amerikaanse schrijvers lezen. Zo citeerde Usama zelf al eerder (helaas niet geheel foutloos) uit een boek van William Blum (zie: leestafel artikel). Maar nu in de laatste video boodschap krijgen wij argeloze toehoorders in deze dialoog der ‘beschavingen’ zelfs leestips van de hoofdrol spelers. Al-Qaeda meldt ons welken boeken haram zijn en welke niet. Daar kunt u toch maar mooi uw voordeel mee doen!

We worden door hen opgeroepen ons te bekeren tot de Islam en blijkbaar helpt het dan als we goed luisteren naar de politiek correcte heren: George Galloway, Seymour Hersh en Robert Fisk. George Galloway is een linkse Britse parlementariër die op dit ogenblik aan zijn Fidel Castro handboek werkt. Seymour Hersh is een linkse journalist die prominent is geworden door zijn kritiek op de Vietnam oorlog. En Robert Fisk werd onlangs in Pakistan nog half doodgeslagen door aanhangers van Al-Qaeda, maar opmerkelijk genoeg vond hij dat zelf geheel terecht.

Maar wij Nederlandse lezers vallen niet buiten de boot, want de schrijfsels van deze door Al-Qaeda geroemde heren zijn ook in het Nederlands vertaald en uitgegeven. Het 1400 pagina's tellende "De grote beschavingsoorlog" van Robert Fisk is in 2005 zelfs als Hardcover verschenen bij uitgeverij Ambo. Ook het boek van Seymour M. Hersh, "Bevel van hogerhand, de weg van 11 september tot de Abu Ghraib-schandaal" is in 2004 in vertaling verschenen bij uitgeverij De Bezige Bij.

Maar behalve een lijst met goedgekeurde schrijvers hebben de heren van de globale Jihad ook een zwartelijst. We moeten volgens hen vooral niet de boeken lezen van: Daniel Pipes, Robert Spencer, Michael Scheuer and Steve Emerson. Maar helaas voor de Nederlandse lezer, geen van deze politiek incorrecte schrijvers zijn in het Nederlands vertaald. Zou Usama daarom na 11 september hebben gezegd dat het goed gaat in Nederland? Wie zal het zeggen.

Naar ik vermoed, moet vooral Robert Spencer met zijn website Jihadwatch een doorn in het oog zijn van de heren. Dagelijks wordt daar namenlijk verslag gedaan van de globale jihad. Maar ook zijn New York Times bestseller: “The Politically Incorrect Guide to Islam” zal zeer tegen het zere been van onze jihadisten zijn geweest. Dat feit alleen al maakt een mens natuurlijk nieuwsgierig naar het boek. Maar deze bestseller is ook nog eens een goed geschreven boek dat zeer leesbaar is. Vlot lezend worden veel politiek correcte dogma's rond het islamitische geloof weerlegt. Maar hou ook zijn nieuwe boek "The Truth About Muhammad: Founder of the World's Most Intolerant Religion" in de gaten, het verschijnt binnenkort (zie ook het interview met Robert Spencer over dit boek).

Maar ook de minder polemisch Daniel Pipes van het Middle East Forum is de moeite van het lezen waard. Hij publiceert regelmatig columns, maar heeft ook veel boeken gepubliceerd die vast niet bijdrage aan een massale bekering en een succesvolle jihad in Amerika. Bekende boeken van hem zijn: "Militant Islam Reaches America" (2003), "In the Path of God: Islam and political Power" (2002) en "The Hidden Hand: Middle East Fears of Conspiracy" (1998). Ook schreef hij samen met Koenraad Elst een boek over de Rushdie Affaire. Koenraad Elst heeft overigens een site, in het Nederlands, met informatie over de Islam.

Hoewel de boeken van Steven Emerson wat lager op de bestseller lijsten staan blijken ook deze de heilig oorlog tegen te werken. Zo schreef Emerson "American Jihad: The Terrorist Living Among Us" (2002) en komt zijn boek "Jihad Incorporated: A Guide to Militant Islam in the Us" volgende maand uit.

Ook bestseller auteur Michael Scheuer is niet populair bij onze vrome strijders van Allah. Hij brak door met zijn boek: "Imperial Hubris: Why the West is Losing the War on Terror" (2004) en schreef later nog "Through Our Enemies' Eyes: Osama Bin Laden, Radical Islam & the Future of America (revised edition)" (2006).

Aan u de keus.


Zie ook video: Hot Air TV met Robert Spencer

Tags: , , , , , , ,
 



Reacties van bezoekers:

Een reactie posten



<< NAAR HOME PAGE


Leestafel.blogspot.com
Op de leestafel zullen regelmatig boek impressies worden gepubliceerd van zowel Nederlands als Engelstalige non-fictie boeken. Aangezien er jaarlijks een enorme hoeveelheid boeken wordt uitgegeven is het altijd moeilijk om daar de relevante en interessante boeken tussenuit te vissen. Met deze leestafel hoop ik dan ook andere aan goede boeken ideeën te helpen. – Ferdinand

"After two generations without war, Europeans have no idea what an enemy is." -- Ayaan Hirsi Ali
Eerdere artikelen
Ripples of Battle
Na Saddam
Eternal Iran
Buitengesloten
Why I Am Not a Muslim
Menace in Europe
The American Era
De Chinacode ontcijferd
Terwijl Europa Sliep
Carnage and culture
<< Nieuwste artikelen
Archief
januari 2006 / februari 2006 / maart 2006 / april 2006 / mei 2006 / juni 2006 / juli 2006 / augustus 2006 / september 2006 / oktober 2006 / november 2006 / december 2006 / januari 2007 / juni 2007 / juli 2007 / augustus 2007 / september 2007 / januari 2008 / maart 2008 / augustus 2008 / september 2008 / november 2008 / huidige

XML Atom Feed   Bookmark
Leestafel Reviews
The Secret War with Iran
De Grondleggers
The Reluctant Communist
Weg uit de islam
Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten
Eurabia
Liberal Fascism
Het Recht om ex-moslim te zijn
The Suicide of Reason
De Historische Mohammed
Het Slapende Leger
Te gast bij de Ayatollah
Nieuwe inleiding tot de islam
The Future of the United Nations
War Made New
Londonistan
The Truth about Muhammad
Beschaving of wat er van over is
Mijn vrijheid - Ayaan Hirsi Ali
The Retreat of Reason
Ripples of Battle
Na Saddam
Eternal Iran
Buitengesloten
Why I Am Not a Muslim
Menace in Europe
The American Era
De Chinacode ontcijferd
Terwijl Europa Sliep
Carnage and culture
De aanvallen op Pim Fortuyn en Ayaan Hirsi Ali
Neoconservatism: why we need it
Islam en christendom
Allah & Eva
Aan de grenzen van het Amerikaans Imperium
How Babies Talk
De Historische Mohammed

Boeken lijsten
Victor Davis Hanson - Why study war?
Thomas Sowell - Suggested Readings
Walter E. Williams - Book Recommendation List
National Review - 100 best non-fiction
U.S. Army Professional Reading List
Command and General Staff College
ISI forum
Recensies
Boek Recensies
Peter van Maanen
Town Hall
Military Ink
NDU - Professional Military Reading Lists
chicagoboyz Military Book Suggestions
Required Counterterrorism Reading List
Links
Mijn favorieten links kan je nu vinden bij del.icio.us.
Return links
Klein Verzet Blog
Kayce's Korner
Nep Nederlander
A Deeper Look
(Plaats een link naar de leestafel en ik plaats hier een link terug)

Add to Technorati Favorites

Wij Vertrouwen Stemcomputers Niet