De Leestafel
 
15 februari 2006

Islam Conferentie in Denhaag

In Den Haag wordt van 17 tot 19 februari de conferentie "Islamitische opvattingen en de Openbare Orde van Europa: over Rebellie en Acceptatie" gehouden. Op dit congres zullen de meest vooraanstaande Westerse experts op het gebied van islam spreken. De organisatie is in handen van het wetenschappelijk bureau van Lijst Pim Fortuyn. Je mag denken wat je wil over de LPF, maar het wetenschappelijk bureau is er in geslaagd om deze conferentie gevuld te krijgen met een indrukwekkende lijst van vooraanstaande experts en bestseller auteurs. De gastenlijst geeft dan ook een heel aardig overzicht van de hedendaagse schrijvers die kritisch de islamitische wereld beschouwen. Daarom hier een korte beschrijving van elke gast die op dit congres spreekt.


Dag 1: Vrijdag 17 Februari

Dr. Daniel Pipes
Daniel Pipes is een befaamde Arabist uit de VS. Hij is directeur van het Middle East Forum, een denk tank die The Middle East Quarterly uitgeven. Pipes is al heel lang een kritische volger van het midden oosten en de islam. Reeds in 1995 schreef hij: "Onopgemerkt door Westerlingen is unilateraal de oorlog verklaard aan Europa en de Verenigde Staten". Hij heeft twaalf boeken geschreven waarvan "Militant Islam Reaches America (W.W. Norton & Company; September 1, 2003)" zijn meest bekende boek is. Op zijn eigen website: www.danielpipes.org staan ook vertaalde Nederlandse artikelen en zijn CV.

Bat Ye'or
Bat Ye’or (pseudoniem) is een geboren in Egypte. Omdat haar familie joods is raakt haar familie het staatsburgerschap in 1955 kwijt. Met haar ouders vlucht ze naar Londen. In 1959 wordt ze Brits en sinds 1960 is ze een staatsburger van Zwitserland.
Bat Ye’or is werelds meest vooraanstaande expert op het gebied van Dhimmitude (Het lot van niet islamieten onder moslim gezag). Over dit onderwerp schreef ze het boek "Islam and Dhimmitude: Where Civilizations Collide" (Fairleigh Dickinson University Press December, 2001). In haar meest recente boek "Eurabia: The Euro-Arab Axis" (Fairleigh Dickinson University Press, January, 2005) documenteert Bat Ye’or op grondig wijze, met o.a. officiële EU stukken, hoe de Europese Unie al heel lang bezig is Europa te laten samen gaan met de islamitische wereld.

www.dhimmitude.org
www.dhimmi.org
CV van Bat Ye’or
Wikipedia over Bat Ye’or
Dhimmi Watch

Laurie Mylroie
De Amerikaanse Laurie Mylroie is een Irak en terrorisme expert. Zij was een van de adviseurs van president Clinton op het gebied van Irak. Op dit ogenblik is ze werkzaam als onderzoeker op het American Enterprise Institute (AEI). Haar meest recente boeken: "The War Against America " en "Bush vs. the Beltway : How the CIA and the State Department Tried to Stop the War on Terror" (Regan Books, August 1, 2003)"

Biography – Laurie Mylroie

Robert Spencer
Robert Spencer is de directeur van JihadWatch.org een organisatie die het islamitische fundamentalisme dagelijks volgt. JihadWatch.org is de website om geïnformeerd te blijven over het wereldwijde fundamentalisme. Ook publiceert Robert Spencer als onderzoeker veel over jihad en het islamitisch terrorisme. Zijn meest recente boek, een NYT bestseller, is "The Politically Incorrect Guide to Islam" (Regnery Publishing, August 1, 2005) waarin hij afrekent met allerlei politiek correcte leugens over de islam.

CV van Robert Spencer
www.Jihadwatch.org
Recente Articles at Front Page Magazine


Dag 2: Zaterdag 18 Februari

Prof. dr. Eduard Jan Bomhoff
Meneer Bomhoff is eigenlijk een vreemde eend in de bijt. Als econoom is hij eigenlijk helemaal geen expert op het gebied van de islam. Maar hij is natuurlijk wel een ex-LPF minister. Als gevolg van de wraak van de machtige en rancuneuze elite, die hem zijn overstap van de PvdA naar de LPF niet kon vergeven, kan hij geen werk in Nederland meer krijgen. Opmerkelijk genoeg zocht Bomhoff vervolgens zijn heil in de islamitische landen: eerst bij een universiteit in Bahrein om daarna een betrekking te aanvaarden in het islamitische Maleisië. Ook verschijnt er binnenkort van zijn hand een boek over de islam, zijn eerste, waarin hij een lans wil breken voor de islam en hoe wij meer respect voor deze religie zouden moeten hebben. Hij is dan ook een fel tegenstander van Ayaan Hirsi Ali.

Ir. Marc van Grondelle
Over deze spreker is helaas niets bekend.

Ibn Warraq (1946)
Ibn Warraq is geboren in India. Hij is vervolgens eerst met zijn ouders naar Pakistan vertrokken en is later gaan studeren in het Verenigd koninkrijk. Op dit ogenblik woont hij in de Verenigde Staten van Amerika. De naam Ibn Warraq is historisch een gebruikelijke pseudoniem voor dissidenten in de islamitische wereld. Aangezien de islam de doodstraf stelt op het opgeven van het geloof, is het begrijpelijk dat ook Ibn Warraq dit zelfde pseudoniem heeft aangenomen.
Zijn eerste boek "Why I am not a muslim" (Prometheus Books (May 1, 1995) is nog steeds een bestseller. Het is een polemisch werk waarin hij de 1400 jaar oude moslim dogma’s en het effect dat deze hebben gehad op de islamitische wereld bekritiseerd. Na dit succes schreef hij nog meer bestsellers zoals o.a.: What the Koran Really Says (Prometheus Books, 2002) en zijn meest recente boek: Leaving Islam: Apostates Speak Out (Prometheus Books, 2003). Ibn Warraq is ook een van de oprichters van het ’Institute for Secularisation of Islamic Society’ (ISI) waarvan hij jarenlang het gezicht en woordvoerder van geweest is.

Recentie van zijn boek "Why I am not a Muslim"

Dr. Andrew G. Bostom
Eigenlijk was mijnheer Bostom een ‘Associate Professor of Medicine’ aan de Brown Universiteit. Maar de gebeurtenissen van 11 september 2001 shockeerden hem zo dat hij vond dat hij zich niet alleen meer kon concentreren op zijn Medische vakgebied. Middels zelfstudie maar dankzij de geduldige hulp van Bat Ye’or en Ibn Warraq is hij inmiddels een bekend schrijver over de islam en het Westen geworden. Hij publiceerde zijn verhalen o.a. in de Washington Times, National Review en FrontPage Magazine.com. Zijn eerste boek werd meteen een bestseller: "The Legacy of Jihad: Islamic Holy War and the Fate of Non-Muslims" (Prometheus Books, October 25, 2005).

FrontPage Magazine - interview


Dag 3: Zondag 19 Februari

Urbain Vermeulen (1941)
Vermeulen is Hoogleraar islamkunde en klassiek Arabisch aan de Koninklijke Universiteit in Leuven en Universiteit van Gent. Omdat hij geheel tegen de politiek correcte gemeente in, kritisch durft te spreken over de islam, wordt hij door vooral linkse Belgische politici en kranten verguisd. Ruim voor de aanslagen van 11 september 2001, schreef hij in 1999 het boek: "Islam en Christendom, het onmogelijke Gesprek?" (Davidsfonds, januari 1999). In het boek bespreekt hij de zeer geringe dialoogbereidheid onder moslims.

Katholiek Nieuwsblad – Interview met Urbain Vermeulen
De Standaard - Hoe islamitisch zijn onthoofdingen?
Urbain Vermeulen: ‘Turkije in de Europese Unie: het paard van Troje?’
Nog even en Europa is niet meer
De Fatwa tegen Urbain Vermeulen

David Littman
David Littman is werkzaam als directeur bij de Association for World Education NGO waar hij een vertegenwoordiger is bij de VN in Geneve, Zwitserland. Hij heeft diverse boeken van Bat Ye’or vertaald in het Engels en publiceert zelf ook in tijdschriften als FrontPage Magazine, National Review en The Middle East Quarterly. Ook schreef hij een bijdrage voor het boek "The Myth of islamic Tolerance: How Islamic Law Treats Non-Muslims" van Robert Spencer.

Drs. Ruben Gischler
Ruben Ilan Gischler is een relatief onbekende op het gebied van islam kritische publicaties. De conferentie site meldt over hem: Gischler studeerde af aan de universiteit van Amsterdam in de richting: Semitische talen en culturen, met als hoofdvak Arabisch. Sindsdien is hij als researcher en regisseur betrokken bij verschillende audiovisuele producties voor tv en theater. Naast zijn filmwerk publiceerde hij artikelen over diverse onderwerpen variërend van film tot zaken die betrekking hebben met islam en het Midden Oosten.

Lars Hedegaard
Deens historicus Lars Hedegaard publiceert regelmatig in twee Deense kranten (Berlingske Tidende en Weekendavisen) en schreef in het Deens het boek "In het huis van oorlog". Dit is een verwijzing naar het islamitische begrip ‘dar ul-harb’, wat staat voor het gedeelte van de wereld dat niet islamitisch is. Volgens de gangbare moslim theologie zijn de moslims permanent in oorlog met de niet islamitische wereld.
In September 2002 schreef Hedegaard samen met Daniel Pipes het artikel: "Something rotten in Denmark?". Dit was zeer tegen het zere been van de Deense socialisten. Ook de Zuid Afrikaanse president Mbeki is boos op hem. Mbeki veroordeelde zijn islam kritische uitspraken zelfs in zijn ‘state of the nation’ speech van 9 februari 2006.

Interview met Ayaan Hirsi Ali (23-11-2005)
A Bridge Without Integration

Douglas Murray (1979)
Murray is een engelse bestseller auteur en freelance journalist. Zijn laatste boek is "Neoconservatism: Why we need it (Encounter Books, June 25, 2006).

New Criterion - Targeted jihad in the Netherlands (Jan. 2006)
OpenDemocracy: Recent articles
Douglas Murray introduces Afshin Ellian


Meer informatie over de "Pim Fortuyn Memorial Conference 2006 On islam" die van 17 tot en met 19 februari 2006 in Denhaag wordt gehouden kunt u hier vinden:

WBLPF Conference website
(sprekers | vrijdag 17 | zaterdag 18 | zondag 19 februari)

Toegangs prijs 40 EUR per dag of 99 EUR voor alle dagen (excl. BTW).


Update:

Reacties op de conferentie in het Nederlands:
Katholiek Nieuwsblad - "stevig congres over de islam met prima sprekers"
Democrates - Ware woorden... (over Daniel Pipes)
LPF Forum - diverse media reacties verzameld

Reacties op de conferentie in het Engels:
Robert Spencer over zijn visitie in Denhaag
Paul Belien van Brussels Journal over de conferentie in Den haag
Douglas Murray over de conferentie (The Times)


Tags: , , , ,
 Reacties van bezoekers:

Een reactie posten<< NAAR HOME PAGE


Leestafel.blogspot.com
Op de leestafel zullen regelmatig boek impressies worden gepubliceerd van zowel Nederlands als Engelstalige non-fictie boeken. Aangezien er jaarlijks een enorme hoeveelheid boeken wordt uitgegeven is het altijd moeilijk om daar de relevante en interessante boeken tussenuit te vissen. Met deze leestafel hoop ik dan ook andere aan goede boeken ideeën te helpen. – Ferdinand

"After two generations without war, Europeans have no idea what an enemy is." -- Ayaan Hirsi Ali
Eerdere artikelen
How Babies Talk
De Historische Mohammed
Wat leest Usama?
<< Nieuwste artikelen
Archief
januari 2006 / februari 2006 / maart 2006 / april 2006 / mei 2006 / juni 2006 / juli 2006 / augustus 2006 / september 2006 / oktober 2006 / november 2006 / december 2006 / januari 2007 / juni 2007 / juli 2007 / augustus 2007 / september 2007 / januari 2008 / maart 2008 / augustus 2008 / september 2008 / november 2008 / huidige

XML Atom Feed   Bookmark
Leestafel Reviews
The Secret War with Iran
De Grondleggers
The Reluctant Communist
Weg uit de islam
Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten
Eurabia
Liberal Fascism
Het Recht om ex-moslim te zijn
The Suicide of Reason
De Historische Mohammed
Het Slapende Leger
Te gast bij de Ayatollah
Nieuwe inleiding tot de islam
The Future of the United Nations
War Made New
Londonistan
The Truth about Muhammad
Beschaving of wat er van over is
Mijn vrijheid - Ayaan Hirsi Ali
The Retreat of Reason
Ripples of Battle
Na Saddam
Eternal Iran
Buitengesloten
Why I Am Not a Muslim
Menace in Europe
The American Era
De Chinacode ontcijferd
Terwijl Europa Sliep
Carnage and culture
De aanvallen op Pim Fortuyn en Ayaan Hirsi Ali
Neoconservatism: why we need it
Islam en christendom
Allah & Eva
Aan de grenzen van het Amerikaans Imperium
How Babies Talk
De Historische Mohammed

Boeken lijsten
Victor Davis Hanson - Why study war?
Thomas Sowell - Suggested Readings
Walter E. Williams - Book Recommendation List
National Review - 100 best non-fiction
U.S. Army Professional Reading List
Command and General Staff College
ISI forum
Recensies
Boek Recensies
Peter van Maanen
Town Hall
Military Ink
NDU - Professional Military Reading Lists
chicagoboyz Military Book Suggestions
Required Counterterrorism Reading List
Links
Mijn favorieten links kan je nu vinden bij del.icio.us.
Return links
Klein Verzet Blog
Kayce's Korner
Nep Nederlander
A Deeper Look
(Plaats een link naar de leestafel en ik plaats hier een link terug)

Add to Technorati Favorites

Wij Vertrouwen Stemcomputers Niet