De Leestafel
 
13 november 2006

The Truth about Muhammad

Boekbespreking The Truth about Muhammad van Robert Spencer

Founder of the World’s Most Intolerant Religion
Robert Spencer

Boek review The Truth about Muhammad van Robert Spencer

Let op: Dit boek is verboden in Pakistan

Mohammed is als oprichter van het islamitische geloof het grote voorbeeld voor veel moslims. Het is niet voor niets dat in veel grote steden van Nederland ‘Mohammed’ inmiddels de meest populaire jongens naam is geworden. Moslims geloven dan ook, dat als je leeft zoals Mohammed dat deed, dat je dan vroom en goed leeft. Hij was immers de verkondiger van de goddelijke wetten en let wel, die goddelijke wetten zijn tijdloos en voor eeuwig geldig. Dat geldt dus ook voor het gedrag van Mohammed, want dat was de meest zuivere moslim ooit. Voor niet moslims, die iets willen begrijpen van het gedrag van de vrome moslims, is het dan ook misschien wel verstandig om zich eens te verdiepen in wie die Mohammed dan wel precies is.

Sommige Westerse auteurs, zoals bijvoorbeeld de bestseller auteur Karen Armstrong in haar boek ‘De Profeet’, beweren dat moslims geloven in een Mohammed die als een ware democraat voor gelijkheid tussen man en vrouw staat en die bovenal voorstander is van vrede en wederzijds respect. Volgens schrijver Robert Spencer kloppen deze beweringen niet en hebben we hier van doen met sociaal wenselijk geachte veronderstellingen, die echter niet voortkomen uit de officiële islamitische leer.

Het boek van Spencer gaat dan ook niet uit van wenselijke vooronderstellingen maar van officiële islamitische bronnen. We lezen over de verhalen in de Koran en de officiële overleveringen (Hadith) die het leven van Mohammed beschrijven. Maar Spencer beperkt zich daar niet toe. Hij citeert ook uit officiële islamitische biografieën (Sira) en houdt daarbij rekening met het gewicht dat elk heeft binnen de officiële hedendaagse islamitische leer. Om een en ander te illustreren citeert hij ook veelvuldig hedendaagse imams.

Nu zou een niet islamitische lezer, met een wat septische houding, zich kunnen afvragen of Mohammed überhaupt wel bestaan heeft. Hij zou immers ook wel een verzinsel kunnen zijn om het Arabische imperialisme van rond 800 na Christus van een ontstaansmythe te voorzien. Maar een beoordeling van de historische Mohammed is niet het doel van dit boek. Spencer wil vooral licht laten schijnen op hoe hedendaagse moslims volgens de geldende islamitische leer Mohammed nu zien en hoe ze hem zouden willen navolgen.

Het beeld dat we van uit de vele citaten uit de koran en andere bronnen krijgen is niet zo vredelievend en tolerant als vele hopen. Mohammed blijkt vooral een meedogenloze imperialistische rover generaal. Zijn relatie met anders gelovigen is dan ook altijd al problematisch en intolerant geweest. De gewapende strijd, de jihad, was volgens Mohammed dan ook een religieuze plicht van elke moslim. Het onthoofden van tegenstanders, het terroriseren van de vijand, het heimelijk uit de weg ruimen van tegenstanders, het zijn allemaal zaken die hij volgens de islamitische bronnen heeft gedaan en dus ook navolging verdienen. Kortom, de moderne jihadisten, kunnen hun gedrag volledig middels de officiële islamitische leer verantwoorden.

“Muhammad addressed them (the Jews) in terms that have become familiar usage for Islamic Jihadists when speaking of Jews today …. ‘You brothers of monkeys, has God disgraced you and brought His vengeance upon you?’ The Qur'an in three places (2:62-65; 5:59-60; and 7:166) says that Allah transformed the Sabbath-breaking Jews into pigs and monkeys.”


Als lezer van dit boek kan je dan ook niet anders concluderen dan dat de waarden zoals Mohammed die vertegenwoordigd stelselmatig botsen met de normen en waarden van onze Westerse beschaving. Dat lijkt voor een deel te komen omdat men binnen de Islam niet een moraal systeem kent dat los van god getoetst kan worden. Daardoor kent de islam in feite geen moraal. Binnen de islam is iets ‘goed’ indien met gehoorzaam is aan de wetten van Allah en is iets ‘slecht’ als men ongehoorzaam is aan de wet van Allah. Daaruit volgt dan ook al snel dat alles wat de islam helpt te verbreiden goed is en alles wat dit tegenwerkt slecht is.

“While human nature is everywhere the same and Muslims can, of course, act as tolerantly as anyone else, the example of Muhammad, the highest model of human behavior, constantly pulls them in a different direction. The fact that Western analyst continue to ignore all this demonstrates the ease with which people can be convinced of something they wish to believe, regardless of overwhelming evidence of the contrary.” (P. 182-183)


De kritische boeken die Robert Spencer schrijft zijn dan ook aanleiding geweest voor Al Qaida om in een van hun videoboodschappen hem uit te nodigen om zich tot de islam te bekeren. Iedereen die “The Truth about Muhammad” gelezen heeft, begrijpt meteen dat dit volgens de traditie van de profeet Mohammed een doodsbedreiging is. Ook op dit boek van Spencer is van moslim zijde weer met boosheid gereageerd. Opvallend genoeg echter, blijft inhoudelijke kritiek van moslims geheel uit. Dat is ook heel moeilijk, omdat het boek geheel is gebaseerd op breed aanvaarde islamitische leerstellingen.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de feitelijke islamitische leer betreffende de profeet Mohammed. Het boek is kort, iets meer dan 200 pagina’s en is ondanks de vele koran citaten toch nog redelijk makkelijk leesbaar. Het is een verontrustend boek maar vergeet niet: ‘zalig zijn de onwetenden’.

Zie ook Robert Spencer zijn website: Jihadwatch.com


Besproken boek

The Truth about Muhammad
Founder of the world’s Most Intolerant Religion
Robert Spencer
Regnery, september 2006
ISBN 1596980281
224 pagina's
Prijs: fetchbook.info / amazon.com


Verboden in Pakistan

Pakistan heeft het boek verboden en alle exemplaren in beslag genomen:
Robert Spencer - Banned in Pakistan (Front Page Magazine)
Fitzgerald - The Man Who Knows Too Much (Jihad Watch)
Pakistan bans Robert''s book about Prophet Muhammad (Kuwait News Agency)
Ivy J. Sellers - Pakistan Bans Regnery Book (Human Events)
Spencer's Truth About Muhammad banned in Pakistan! (JihadWatch)


Multimedia linksVideo: Robert Spencer over boek bij Heritage Foundation
Video: Robert Spencer on Islam (Fox News)
Video: Interview door Michelle Malkin - Part 1 (Hot Air)
Video: Interview door Michelle Malkin - Part 2 (Hot Air)


Anderen over dit boek

voor wie een realistische beschrijving lezen wil van het ware gezicht van de barbaarse Profeet Mohammed is het recent uitgekomen boek van Robert Spencer – 'The truth about Muhammad' - een absolute must.” - Geert Wilders

a rare skeptical biography and interpretation of the prophet of Islam. Relying exclusivly on Islamic sources” - Daniel Pipes

With boldness and courage, Spencer examines one of the most controversial subjects of our time” - Bat Ye'or

Intrepid Robert Spencer continues his quest to dispel myths” - Michelle Malkin


Anderen reviews

Volkskrant - Machteld Allan
Jan Bakker - Blog
Frontaal Naakt - Bruce Thornton (vertaald)
The Washington Times
The American Spectator
FrontPageMagazine.com
Theodore Dalrymple - Marxism's Successor
Bruce Thornton - The Wolf Pack
CBN News - Pat Robertson (video)
OrthodoxyToday.org - Serge Trifkovic
Elder of ziyon
Blogcritics
Hyscience
The Recliner Commentaries
Goofigure


Tags: , , , , , , , , , , , ,

Labels: ,

 Reacties van bezoekers:

Anonymous Anoniem (01:06):

"Intolerant religion"

Pleonasme!  

Anonymous Anoniem (18:19):

Mohammed was een massamoordenaar zonder medogen.
En zijn aanhang doet het zelfde nu in 2007 nog.

Deze religie zou verboden moeten worden. Het is een bedreigiing voor de mensheid.  

Anonymous Anoniem (00:17):

Beste Anonymous (dappere vriend !!!) bekeer je tot Islam !

Ik blijf lachen om mensen (en Nederlanders) die met Geert Wilders praatjes "hun" ideeen uiten. Heel triest en vooral een pijnlijke toon waarbij IK BEN SLACHTOFFER duidelijk naar voren komt... Het zijn net konijntjes die met angstige blikken naar een koplamp kijken (en die auto komt er echt aan !!!).

Geen enkel geloof kan verboden worden omdat mensen het recht hebben om ergens in te geloven. Als jij dat niet wilt is dat ook een recht. Niemand neemt het je kwalijk dus laat ons lekker met rust !

Joden en Christenen zijn ook massamordenaars maar willen we het zeker niet over hebben (verkoopt niet zo goed in de Telegraaf).

Overigens hoef je je niet bedreigd te voelen. Ik weet niet wie je bent en zal je zeker niet opzoeken (uiteraard weet jij dat ook want anders had je in real-live wel "je" mening geuit....)  

Anonymous Anoniem (16:28):

flikker toch met je kut geloof mislukte kut moslims iedereen vermoorden als ze maar iets van zeggen met jullie mislukte profeet die pedo is!  

Anonymous Anoniem (03:19):

Nou Cengiz, de islam is niet alleen maar een geloof maar een totale manier van leven - probeer ons niet wijs te maken dat het alleen maar om een geloof gaat.

Wat er verder in de koran staat zou me niet eens zo interesseren als het niet waar was dat duizenden moslims op deze planeet met de sura's en het leven van Mohammed als leidraad andere mensen ("ongelovigen", "joden") hun hoofden afhakken, aanslagen plegen e.a. Dit zie je toch echt niet bij de andere geloven, of je moet een uitzondering vinden.

Wilders is echt niet gek, probeer niet te doen alsof we onwetenden zijn want hoe meer we over de koran en het leven van Mohammed weten, hoe duidelijker is dat de islam een groot gevaar voor deze planeet vormt. Voorlopig laten 'we' de islam dus niet met rust, want hoe meer islam, hoe minder vrijheden we zelf zullen hebben. En blijf jij maar lekker lachen.  

Anonymous Anoniem (15:47):

Quote
Cengiz Kahramanoglu (00:17):

Beste Anonymous (dappere vriend !!!) bekeer je tot Islam !

Das dus een doodsbedrijging!!!!

Ik blijf lachen om mensen (en Nederlanders) die met Geert Wilders praatjes "hun" ideeen uiten. Heel triest en vooral een pijnlijke toon waarbij IK BEN SLACHTOFFER duidelijk naar voren komt... Het zijn net konijntjes die met angstige blikken naar een koplamp kijken (en die auto komt er echt aan !!!).

Dat is dus precies het probleem die tusnamie van de Islaam is een bedrijging op zich!!!

Geen enkel geloof kan verboden worden omdat mensen het recht hebben om ergens in te geloven. Als jij dat niet wilt is dat ook een recht. Niemand neemt het je kwalijk dus laat ons lekker met rust !

Lijkt me prima,, moet jij ook vooral doen!!

Joden en Christenen zijn ook massamordenaars maar willen we het zeker niet over hebben (verkoopt niet zo goed in de Telegraaf).

Er is niemand ) met een beetje verstand ) die het verleden wil ontkennen. Echter wij zijn verder gegroeid en de islaam verkeerd nogaltijd in een tijdperk van voor Christus!!!

Overigens hoef je je niet bedreigd te voelen. Ik weet niet wie je bent en zal je zeker niet opzoeken (uiteraard weet jij dat ook want anders had je in real-live wel "je" mening geuit....)

Ik zal wel niet zo slim zijn als jou, maar ik mag dood neervallen als iemand begrijpt wat je hiermee bedoeld!!  

Anonymous Anoniem (12:01):

Ik zou echt serieus wel eens daadwerkelijk een mening van een echte moslim willen lezen over het gedrag van Mohammed. En dan bedoel ik inderdaad naar bed gaan met een minderjarige, hoofden afhakken. Wordt nu afgekeurd door Moslims, wordt het hem vergeven omdat hij zo'n belangrijke profeet was? Of is dit goedgekeurd, omdat hij heilig is en alles mocht? Of is dit weer per moslim verschillend, zoals wij in onze Christelijke kerk verschillende denkwijzen hebben (over bijvoorbeeld hoe letterlijk we de bijbel moeten nemen)?  

Anonymous Anoniem (18:48):

van "domme katholieke Belg" aan cengiz

: Geen enkel geloof kan verboden worden omdat mensen het recht hebben om ergens in te geloven
>Tiens , vertel dat de christenen in Saoedi Arabië eens..... ,op dat vlak staan wij in het Westen zowat 500 jaar voor

:Heel triest en vooral een pijnlijke toon waarbij IK BEN SLACHTOFFER duidelijk naar voren komt...
>kweet niet hoe het in Nederland gaat,maar bij ons is er één standaardantwoord als er kritiek wordt gegeven op moslims of islam namelijk ; RASCIST  

Anonymous Anoniem (16:56):

Moslims zeggen altijd dat Mohammed geen pedo was omdat wat hij deed voor die tijd gebruikelijk was. Dat kan kloppen ECHTER wordt 'profeet' Mohammed beschouwd als het perfecte voorbeeld om na te volgen door de moslims. Dat voorbeeld is niet alleen perfect maar ook voor alle tijden en plaatsen geldig. Een moslimman zou dus kunnen trouwen en sex hebben met een 9 jarig meisje en zich kunnen beroepen op het voorbeeld van 'profeet' Mohammed en in een islamitisch land waar de sharia geldt zou hij niet eens veroordeeld kunnen worden.  

Blogger Unknown (17:41):

https://salaamislam.nl/profeet-mohammed/

Lees hier meer over de Profeet Mohammed  

Een reactie posten<< NAAR HOME PAGE


Leestafel.blogspot.com
Op de leestafel zullen regelmatig boek impressies worden gepubliceerd van zowel Nederlands als Engelstalige non-fictie boeken. Aangezien er jaarlijks een enorme hoeveelheid boeken wordt uitgegeven is het altijd moeilijk om daar de relevante en interessante boeken tussenuit te vissen. Met deze leestafel hoop ik dan ook andere aan goede boeken ideeën te helpen. – Ferdinand

"After two generations without war, Europeans have no idea what an enemy is." -- Ayaan Hirsi Ali
Eerdere artikelen
Theo van Gogh twee jaar dood
Beschaving
Mijn Vrijheid
Papa'ya suikast
Oriana Fallaci (1929 - 2006)
The Retreat of Reason
Wat lezen de heren van Al Qaeda?
Ripples of Battle
Na Saddam
Eternal Iran
<< Nieuwste artikelen
Archief
januari 2006 / februari 2006 / maart 2006 / april 2006 / mei 2006 / juni 2006 / juli 2006 / augustus 2006 / september 2006 / oktober 2006 / november 2006 / december 2006 / januari 2007 / juni 2007 / juli 2007 / augustus 2007 / september 2007 / januari 2008 / maart 2008 / augustus 2008 / september 2008 / november 2008 / huidige

XML Atom Feed   Bookmark
Leestafel Reviews
The Secret War with Iran
De Grondleggers
The Reluctant Communist
Weg uit de islam
Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten
Eurabia
Liberal Fascism
Het Recht om ex-moslim te zijn
The Suicide of Reason
De Historische Mohammed
Het Slapende Leger
Te gast bij de Ayatollah
Nieuwe inleiding tot de islam
The Future of the United Nations
War Made New
Londonistan
The Truth about Muhammad
Beschaving of wat er van over is
Mijn vrijheid - Ayaan Hirsi Ali
The Retreat of Reason
Ripples of Battle
Na Saddam
Eternal Iran
Buitengesloten
Why I Am Not a Muslim
Menace in Europe
The American Era
De Chinacode ontcijferd
Terwijl Europa Sliep
Carnage and culture
De aanvallen op Pim Fortuyn en Ayaan Hirsi Ali
Neoconservatism: why we need it
Islam en christendom
Allah & Eva
Aan de grenzen van het Amerikaans Imperium
How Babies Talk
De Historische Mohammed

Boeken lijsten
Victor Davis Hanson - Why study war?
Thomas Sowell - Suggested Readings
Walter E. Williams - Book Recommendation List
National Review - 100 best non-fiction
U.S. Army Professional Reading List
Command and General Staff College
ISI forum
Recensies
Boek Recensies
Peter van Maanen
Town Hall
Military Ink
NDU - Professional Military Reading Lists
chicagoboyz Military Book Suggestions
Required Counterterrorism Reading List
Links
Mijn favorieten links kan je nu vinden bij del.icio.us.
Return links
Klein Verzet Blog
Kayce's Korner
Nep Nederlander
A Deeper Look
(Plaats een link naar de leestafel en ik plaats hier een link terug)

Add to Technorati Favorites

Wij Vertrouwen Stemcomputers Niet