De Leestafel
 
15 augustus 2007

De Vijfde Colonne

W.G. van DorianWaar zijn toch al die spannende boeken en films met moslim terroristen in de hoofdrol. Ik begrijp er niets van, het nieuws gaat over niets anders, maar films en romans ho maar. Of zou ik beter moeten opletten? In ieder geval, toen ik over deze nieuwe roman “De vijfde Colonne” hoorde, was ik meteen nieuwsgierig.

Het is een thriller waarin de Iraniërs hun kern wapen krijgen en de jihadisten Europa in hun greep krijgen. We worden met ze allen gediscrimineerd en onderworpen. Uiteindelijk moeten de Amerikanen ons voor de 3e keer weer bevrijden (1e wereld oorlog, 2e wereld oorlog en dan nu de 3e). Dat klinkt als best realistische non-fictie zou ik zeggen.

Tenminste als het goed is geschreven. Nu zijn er nog wel meer lezers die net als ik een blog bij houden met gelezen boek. Dus pakte ik google er even bij. Maar dan blijkt dat vooral de auteur zelf heel veel gepost heeft op allerlei forums maar dat er bijna niemand het boek echt heeft gelezen. Bij de engelse versie van het boek staan bij Amazon.com wel een aantal reviews. Maar allemaal door mensen die alleen dat ene boek hebben beoordeeld. Dat zou dus ook wel zelf promotie van de schrijver kunnen zijn. Maar gelukkig blijkt er een blogger te zijn, die het boek wel zelf gelezen heeft. De site rumcola.nl schrijft het volgende (Om onbekende redenen blijkt rumcola.nl gesloten te zijn, er staat nog wel een deel van deze review bij nujij.nl):

Het boek De Vijfde Colonne van W.G. Van Dorian gaat over de geleidelijke machtsovername in Europa (en andere delen van de wereld) door de islam. In zijn boek noemt Van Dorian de moslims Radicalen. Misschien noemt hij ze zo om niet beticht te worden van discriminatie of opruiing hetgeen in Nederland niet denkbeeldig is met al die linkse jongens en meisjes. In een interview op de site Faithfreedom zegt hij er dit over:

Radicalen komen in verschillende gedaanten; niet slechts in religie, maar ook in Ideologie komen ze voor. Ik heb de roman echter inderdaad geschreven met deze groep in mijn achterhoofd, omdat ik hen beschouw als de gevaarlijkste en meest invloedrijke groep in onze tijd en ik heb kennisgemaakt met hun gedachten en gewoonten…ook van dichtbij. Desondanks vind ik, dat het woord “Radicalen” beter dienst doet in het boek. Het moet een fictie thriller blijven en dit woord omvat alles zoals ik de groepering in het verhaal in gedachten heb gehad, ongeacht of het een religieuze of politieke groepering is. Het gaat uiteindelijk om het autoritaire gehalte van de groepering en hun reacties en handelingen.

Ik heb het boek inmiddels gelezen en in een aantal opzichten valt het mij wat tegen. Het is om te beginnen geen literair hoogstandje. Het is geschreven als een jongensboek. Dat vind ik overigens het minst belangrijke. Wat ik belangrijker vind, is dat Van Dorian wel voor een deel de gevolgen laat zien van die geleidelijke islamisering van Nederland en Europa, maar de oorzaken onderbelicht laat. Om de realiteit van dat ‘heden’ te begrijpen moet je de aanloop naar die realiteit onderzoeken en analyseren. Van Dorian gaat er te veel van uit dat de lezer wel zal begrijpen hoe de islam haar infiltratietechnieken toepast en daarbij slim gebruikt maakt van de linkse kerk die alle kritiek op de islam als discriminatie en fascisme betitelt. De doorsnee Nederlander gaat nog steeds elke nacht met een gerust hart slapen met de gedachte ‘’het zal zo’n vaart niet lopen’. Van Dorian laat hier dus een unieke kans liggen om achtergronden te belichten en wat meer mensen wakker te schudden.

Ook de logica is in het boek soms ver te zoeken. Er gebeuren te veel toevalligheden. Daar komt de lezer echter zelf wel achter. Niettemin leest het vlot weg en spannend is het zeker.

Dus toch maar kopen dit boek. Al was het alleen maar om de waarschuwing die Van Dorian ons toeschreeuwt serieus te nemen.


Ik hou het voorlopig maar weer op non-fictie.


Besproken boek

De Vijfde Colonne
Dorian, W.G. Van
Free Musketeers, juni 2007
ISBN 9085397855 (9789085397854)
341 pagina's
Prijs: vergelijk.nl

Engelstalige versie:
The New World Order Part One: The Invisible Invasion
Trafford Publishing (August 31, 2006)
ISBN 1412099900
Prijs: FetchBook.info


Tags: , , , , , , , ,

Labels: , ,

 Reacties van bezoekers:

Blogger Snouck (11:03):

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.  

Blogger Snouck (11:07):

"Uiteindelijk moeten de Amerikanen ons voor de 3e keer weer bevrijden (1e wereld oorlog, 2e wereld oorlog en dan nu de 3e). Dat klinkt als best realistische non-fictie zou ik zeggen."

Realistisch? Lieve God Ferdy, gaan de Amerikanen ons bevrijden zoals de Serviers in 1995 door Generaal Wesley Clark bevrijdt zijn?

Je maakt jezelf belachelijk hier. De Amerikanen zijn volkomen in de ban van de PC en het neo-marxism. Het is de Soviet-Unie van deze tijd. Minstens zo erg, zo niet erger als onze eigen EU.

Ga een eind heen!  

Blogger Ferdy (20:06):

Tja ik zie de Amerikanen nu eenmaal als onze laatste hoop. Waar heb jij je hoop op gevestigd?

Maar je hebt gelijk. Die Amerikanen zijn ver heen in hun politieke correctheid en hun omarming van het neo-Marxisme. Maar om nu te zeggen dat de VS de Europese gekte heeft overtroffen, dat lijkt me toch een brug te ver. Er zijn daar nog altijd andere geluiden, die niet zoals bij ons gemarginaliseerd zijn. In de VS worden de burgers dan ook nog niet geknecht met torenhoge belastingen. Ook zijn de mensen er nog niet ontwapend en mogen ze gewoon hun eigendommen verdedigen. Daar kan je ook nog naar TV kijken en naar de radio luisteren zonder lastig gevallen te worden door propaganda van de staat. Nee dan Nederland, daar is de staat overal aanwezig. Onderhand werkt de helft van de hoger opgeleiden bij de staat!

Ik bedoel maar, je moet de dingen wel in perspectief blijven zien. Dat neemt natuurlijk niet weg, dat je gelijk hebt dat het hedendaagse PC denken daar misschien wel is uitgevonden. Maar het startpunt van een liberale kapitalistische samenleving is nu eenmaal anders dan die van onze socialistische maatschappij. De VS kan zich die PC onzin dus wat meer permitteren dan wij (incl. dito buitenland beleid).

Dus ik hou mijn hoop op een herstel vanuit de VS, maar ben ik voorlopig pessimistisch over Europa.

Heb jij trouwens het boek "Mekka" al gelezen? Want ik ben wel benieuwd naar een review!  

Blogger Snouck (15:33):

Als de Amerikanen zouden ingrijpen, dan zou dat een ingrijpen zijn door de VS Strijdkrachten. De VS Strijdkrachten staan onder bevel van de politiek. In de vorm van de President en theoretisch de volksvertegenwoordiging. Inclusief alle lobbies die aan beiden hangen.

Dit zijn de elites. Deze elites zullen, als zij ingrijpen, nooit en te nimmer aan de kant van de inheemse Europesche bevolkingen ingrijpen. Als het conflict met een lage intensiteit, wat nu al begonnen is, bemoeienis krijgt uit de VS, zal de VS aan de kant van de immigranten staan. Omdat de VS hun maatschappij en ideologie moeten beschermen. En beiden zijn Multicultureel.

Dit zagen we reeds in Joego-Slavië, zowel van de kant van de Europesche staten als de VS.

Lees ook wat Ralph Peters schrijft over Europa en het conflict met de immigranten:

http://frontpagemag.com/Articles/Read.aspx?GUID={1C3B7FAC-7371-4743-81F8-D39AA7FDEC1D}

Lees ook de commentaren van Amerikanen op de problemen in Europa op zg. "rechtse" blogs, zoals GoV. Maar al te vaak zelffelicitatie over hun geweldige multiculturele en multiraciale samenleving en veroordelingen van Europeanen dat ze immigranten niet kunnen/willen assimileren. Elite en volk zullen maar al te graag de Europeanen de grond inbombarderen om hun zelfbeeld te bevestigen, zoals onze media de Serviers de grond ingetrapt hebben.

Als daarentegen de Amerikaanse bevolking tegen hun elites in opstand komen als gevolg van hun krankzinnige immigratiepolitiek zal de strijd er een zijn tussen de bevolking daar en regerings- en elitegetrouwe elementen. Die bevolking zal zijn handen vol hebben en ons niet kunnen helpen.

Waar wij Europeanen op kunnen rekenen is echter de veelheid van onze landen binnen de politieke gemeenschap de EU. En die veelheid wordt ook uitgebreid richting het Oosten. Het voortbestaan van de multikul hangt af van het doorgaande succes van de multikul in álle landen. Als er één land uitvalt door een gewapend binnenlands conflict, is het project failliet in de gehele Unie.

Natuurlijk is het zo dat een binnenstatelijk ethnisch conflict in Noord Amerika ook zal betekenen dat de multikul in de EU failliet is. We zullen ons dan nog zelf moeten bevrijden. Gezien het proces van demoralisatie dat zich dan inzet bij de Multikul elites zal het dan vaak een kwestie van het hardhandig overnemen van de “sleutels” van de multikulle baantjebezitters. Vergelijk het met de uittreding van Slovenië uit Joegoslavië.

Alleen in Engeland en Frankrijk zal er enige sprake zijn van verzet tegen het omvallen van de leidende ideologie, omdat die landen serieuze, regeringsgetrouwe legers hebben.

Maar je denkt toch niet dat het Nederlandse, Deense of Zweedse leger zich gaat doodvechten om de eigen bevolking eronder te houden? De soldaten zullen het leger uitrennen.

In het ergste geval zal de regering van een land waar onlusten zijn tussen eigen bevolking en de immigranten gemeenschappen buurlanden om militaire steun vragen, waardoor een land waar de Multikul nog wel gezag heeft een leger stuurt om de immigranten en de regering te steunen.

Dan zal het er nog heet aan toe kunnen gaan en de hele geschiedenis flink uitgesponnen worden. Echter gezien de slechte prestaties van de Israelische en VS "technologie afhankelijke" legers in het Midden-Oosten moeten dergelijke interventies eerder als een kans dan als een bedreiging voor de opstandelingen gezien moeten worden. Oorlog is een sociale en morele ontwikkeling in de geschiedenis van een volk. Technologie is niet doorslaggevend.

Verder vermoed ik welk land het laatste zal zijn om de multikul op te doeken: Duitsland. De eerste waarschijnlijk Nederland en Denemarken. In feite zijn wij en de Denen al op weg gegaan naar de Rode Zee en wat daar achter ligt.

Inzake een bespreking van “Mekka”. Een boekbespreking van “Mekka” lijkt me niet relevant, gezien de onderwerpen op mijn blog en de beperkte tijd die ik heb om me eraan te wijden. Een geschiedenis van van Heutz en Hurgronje en de onderwerping van Atjeh wel, als ik een goede bron kan vinden. Misschien bedenk ik me nog.

Snouck  

Anonymous Anoniem (00:44):

Zeer spannend boek met een zeer wel mogelijke toekomst. De rillingen kreeg ik van bepaalde hoofdstukken.
Makkelijk geschreven...ja, dat vond ik juist prettig lezen eigenlijk. In tegenstelling tot het commentaar zit er weldegelijk oorzaak en gevolg in: "Hoe heeft het zover kunnen komen". De nadruk ligt wel op "onze" toekomst.

Als mensen dit eens zouden lezen, misschien zouden ze dan (wakker) schrikken.  

Anonymous W.G. Van Dorian (21:14):

Beste lezers en reviewers,

Allereerst hartelijk dank voor de review. Ik ben blij met jullie interesse in het boek. Ik moet wel zeggen dat, als ik die review hierboven lees, ik verbaasd ben dat deze fictie thriller wordt beoordeeld alsof het een serieus boek met analytische uitleg in de thriller zou moeten zijn. Het is echter slechts een fictie, maar wel met een onderliggende gedachte, dat zeker. Ik heb de roman eenvoudig geschreven voor 'het volk' en het boek bevat dan ook geen moeilijke onderliggende analyse of oorzaken en gevolgen patroon. Het is gewoon een thriller die inderdaad weleens non-fictie zou kunnen worden, maar dat weet niemand...een goede conclusie.


(PS:Ik heb overigens niet al die reviews zelf geschreven. Evenmin hebben 'vrienden' van mij dat gedaan, maar ik ben wel blij (en een beetje verrast) met jullie analyses.)

Mijn dank en met groeten,
W.G. Van Dorian  

Blogger Kleinverzet (15:13):

Hee Ferdy,

Zou je mij een meeltje kunnen doen? Moet je wat vragen...  

Anonymous Ger (13:57):

He, Van Dorian,

Ik heb je tweede boek net binnen, De Goddelijke Selectie. Ziet er goed uit...eigenlijk beter dan je eerste.  

Een reactie posten<< NAAR HOME PAGE


Leestafel.blogspot.com
Op de leestafel zullen regelmatig boek impressies worden gepubliceerd van zowel Nederlands als Engelstalige non-fictie boeken. Aangezien er jaarlijks een enorme hoeveelheid boeken wordt uitgegeven is het altijd moeilijk om daar de relevante en interessante boeken tussenuit te vissen. Met deze leestafel hoop ik dan ook andere aan goede boeken ideeën te helpen. – Ferdinand

"After two generations without war, Europeans have no idea what an enemy is." -- Ayaan Hirsi Ali
Eerdere artikelen
De historische Mohammed
Het Slapende Leger
Te Gast bij de Ayatollah
Nieuwe inleiding tot de islam
The Future of the United Nations
War Made New
Londonistan
The Truth about Muhammad
Theo van Gogh twee jaar dood
Beschaving
<< Nieuwste artikelen
Archief
januari 2006 / februari 2006 / maart 2006 / april 2006 / mei 2006 / juni 2006 / juli 2006 / augustus 2006 / september 2006 / oktober 2006 / november 2006 / december 2006 / januari 2007 / juni 2007 / juli 2007 / augustus 2007 / september 2007 / januari 2008 / maart 2008 / augustus 2008 / september 2008 / november 2008 / huidige

XML Atom Feed   Bookmark
Leestafel Reviews
The Secret War with Iran
De Grondleggers
The Reluctant Communist
Weg uit de islam
Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten
Eurabia
Liberal Fascism
Het Recht om ex-moslim te zijn
The Suicide of Reason
De Historische Mohammed
Het Slapende Leger
Te gast bij de Ayatollah
Nieuwe inleiding tot de islam
The Future of the United Nations
War Made New
Londonistan
The Truth about Muhammad
Beschaving of wat er van over is
Mijn vrijheid - Ayaan Hirsi Ali
The Retreat of Reason
Ripples of Battle
Na Saddam
Eternal Iran
Buitengesloten
Why I Am Not a Muslim
Menace in Europe
The American Era
De Chinacode ontcijferd
Terwijl Europa Sliep
Carnage and culture
De aanvallen op Pim Fortuyn en Ayaan Hirsi Ali
Neoconservatism: why we need it
Islam en christendom
Allah & Eva
Aan de grenzen van het Amerikaans Imperium
How Babies Talk
De Historische Mohammed

Boeken lijsten
Victor Davis Hanson - Why study war?
Thomas Sowell - Suggested Readings
Walter E. Williams - Book Recommendation List
National Review - 100 best non-fiction
U.S. Army Professional Reading List
Command and General Staff College
ISI forum
Recensies
Boek Recensies
Peter van Maanen
Town Hall
Military Ink
NDU - Professional Military Reading Lists
chicagoboyz Military Book Suggestions
Required Counterterrorism Reading List
Links
Mijn favorieten links kan je nu vinden bij del.icio.us.
Return links
Klein Verzet Blog
Kayce's Korner
Nep Nederlander
A Deeper Look
(Plaats een link naar de leestafel en ik plaats hier een link terug)

Add to Technorati Favorites

Wij Vertrouwen Stemcomputers Niet